Kies de juiste positie om goed te slapen!

Kies de juiste positie om goed te slapen!
Leestijd : 2 minuten

De manier waarop u slaapt, zegt veel over uw persoonlijkheid…

Slaapposities hangen niet alleen af van uw persoonlijke voorkeur. Ze zeggen veel over uw persoonlijkheid en kunnen uw slaapkwaliteit beïnvloeden.1

Slaapt u op uw rug?

Deze positie, die ook wel de soldaat genoemd wordt, wijst erop dat u een rustig en gereserveerd persoon bent die de lat hoog legt.

Dit is de natuurlijkste slaaphouding omdat uw rug, uw nek en uw hoofd mooi recht liggen. Maar let wel op voor snurken als u daar gevoelig voor bent.

sleepyl-dormir-sur-le-dos

Slaapt u op uw buik?

Deze positie wijst erop dat u een open, speels en amusant persoon bent, maar misschien soms ook onbezonnen en innerlijk angstig.

In deze positie bent u gevoeliger voor rug- en nekklachten doordat uw hoofd een bepaalde tijd in een richting gedraaid blijft. U kan ook spijsverteringsproblemen ondervinden. Maar ondanks alles blijft de beste positie die die u het comfortabelst vindt.

sleepyl-dormir-sur-le-ventre

Slaapt u in de foetushouding?

De benaming foetushouding komt van hoe een baby in de baarmoeder ligt. In deze positie slaapt u in een bolletje gerold op uw zij met uw benen en armen gebogen. Deze positie geeft aan dat u een gevoelig en emotioneel persoon bent.

Ook al kan deze positie het inslapen bevorderen, een volledige nacht zo blijven liggen, kan pijn bij het ontwaken veroorzaken. Om spanningen te beperken, is het aanbevolen om minstens een been te strekken of om een kussentje tussen de knieën te stoppen om het bekken te ontlasten.

sleepyl-dormir-position-foetale

Slaapt u op uw zij?

Deze positie, die ook wel het blok genoemd wordt, wijst erop dat u een sociaal, ontspannen en warm persoon bent en dat u doorgaans weinig angsten hebt.

Linkerzij of rechterzij, variëren is ideaal. De linkerzij zou ervoor zorgen dat de longen op het hart drukken, maar de rechterzij zou brandend maagzuur kunnen veroorzaken. Als u een tere maag hebt, slaapt u dus beter op uw linkerzij. Kortom, u maakt zelf uit welke kant u kiest, afhankelijk van uw comfort en gezondheidstoestand!

sleepyl-dormir-sur-le-cote

Bron:
1. https://www.jagranjosh.com/general-knowledge/sleeping-position-personality-test-1686226323-1. Geraadpleegd op 17 oktober 2023.

Sleepyl® en Sleepyl® FORTE zijn voedingssupplementen en geen vervangmiddel voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl. Raadpleeg de bijsluiter Sleepyl® NUT_PL_AS 53/51 en Sleepyl® FORTE NUT_PL_AS 53/50. Valeriaan en hop zorgen voor een goede en gezonde nachtrust. Vitamine B6 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel. 23-SLE-060 Therabel sa/nv Dec 2023

Gepubliceerd op 22 november 2023

Sleepyl® bevordert een gezonde, natuurlijke en rustgevende slaap, zonder gewenning

De nacht brengt raad. Juist of verkeerd?

Juist. Onze hersenen profiteren van de nacht om op te ruimen en zich volledig te reorganiseren. Dit bevordert geheugenconsolidatie, maar ook nieuwe en creatieve ideeën.