Het geheim van een goede slaap…

Hoe werkt onze slaap?

Onze slaap volgt een dubbel proces dat in evenwicht moet blijven.

De slaap = 2 processen in evenwicht

Het geheim van een goede slaap…

Slaapdruk

Hoe langer we wakker blijven, hoe meer onze behoefte aan slaap voelbaar wordt. Terwijl we slapen, laden we onze batterijen weer op.

Slaap-waakritme

Onze hersenen nodigen ons uit te slapen wanneer het donker is.
Deze 2 processen zijn in evenwicht als u slaperig wordt wanneer het donker wordt. Stress, schermgebruik, avondwerk enz. belemmeren evengoed een evenwichtige slaap.

Sleepyl® bevordert een gezonde, natuurlijke en rustgevende slaap, zonder gewenning

Dit zijn enkele tips voor een kwaliteitsvolle slaap

Hou een slaaproutine aan

Hou een slaaproutine aan

Zelfs als u niet echt een voorstander van routine bent, houdt uw lichaam ervan…
- Bepaal eerst het tijdstip waarop u opstaat (dat moet hetzelfde zijn in het weekend). Als het bij het opstaan nog donker is, doe dan het licht aan om sneller alert te worden.
- Als de avond is aangebroken en u zin krijgt om te gaan slapen, schuif dan uw zorgen en uw elektronische apparaten aan de kant en zoek rustig uw bed op. Ga niet naar bed als u niet moe bent. Als u 30 minuten nadat u bent gaan slapen nog niet ingeslapen bent, lees dan een boek of kom uit uw bed om gedurende 30 minuten een ontspannende activiteit te doen.

Maak van uw slaapkamer een knusse omgeving

Maak van uw slaapkamer een knusse omgeving

Uw slaapkamer is een belangrijke ruimte die fris, donker, ordelijk en rustig moet zijn.
- Stel de temperatuur in op 19°C.
- Hou uw kamer donker en rustig.
- Vermijd overtollige decoratie die uw kamer te druk maakt. Kies eenvoudige decoratie en zachte kleuren.

Vermijd het gebruik van uw pc of smartphone in de slaapkamer

Vermijd het gebruik van uw pc of smartphone in de slaapkamer

Schakel uw gsm, computer of andere schermen een uur voor u gaat slapen uit. Blauw licht van elektronische apparaten verhindert de aanmaak van melatonine, een hormoon dat 's nachts afgescheiden wordt en onze biologische klok regelt.

Vermijd zware maaltijden, cafeïne en alcohol voor u gaat slapen

Vermijd zware maaltijden, cafeïne en alcohol voor u gaat slapen

Eet's avonds niet te zwaar. De spijsvertering vraagt veel inspanning en energie van het organisme, wat de slaap kan verstoren. Vermijd 's avonds te vettig of te veel suiker te eten.
Kies liever eiwitten en rauwkost. En vooral eet minstens drie uur voor u gaat slapen. Zo vermijdt u brandend maagzuur en oprispingen.

Introduceer wat lichaamsbeweging in uw routine

Introduceer wat lichaamsbeweging in uw routine

Niets is beter dan regelmatig wat lichaamsbeweging om de slaapdruk op te voeren.
Een korte wandeling na het avondeten, de trap nemen in plaats van de lift, een bushalte eerder afstappen, een paar stretchoefeningen voor de televisie… Het is allemaal mooi meegenomen! Vermijd te zware fysieke inspanningen vlak voor het slapengaan.

Sleepyl® en Sleepyl® FORTE zijn voedingssupplementen en geen vervangmiddel voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl. Raadpleeg de bijsluiter Sleepyl® NUT_PL_AS 53/51 en Sleepyl® FORTE NUT_PL_AS 53/50. Valeriaan en hop zorgen voor een goede en gezonde nachtrust. Vitamine B6 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel. 23-SLE-060 Therabel sa/nv Dec 2023

Op uw linkerzij slapen, bevordert de spijsvertering…
Juist of verkeerd?

Juist. Deze positie bevordert de spijsvertering doordat ze de passage van voeding vergemakkelijkt en oprispingen beperkt.